YAŞAMMMATİK YAŞAMA DAİR HER ŞEY
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Burada spor,edebiyat,bilgisayar,web,şiir,bilim,siyaset anlayacağınız her şey var

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

***FANATİK YAZARLARINDAN DERBİ YORUMU***

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1***FANATİK YAZARLARINDAN DERBİ YORUMU*** Empty ***FANATİK YAZARLARINDAN DERBİ YORUMU*** C.tesi Eyl. 12, 2009 11:55 am

panisher

panisher
Uzman Mod
Uzman Mod

Sezonun ilk derbisini, FANATİK'in usta yazarları mercek altına aldı. Tanju Çolak bol gollü bir maç beklerken, Basri Baykoç 'İpler Kartal'da' diyor. Can Çobanoğlu ev sahibini avantajlı görüyor, Cem Dizdar ise Beşiktaş'ı...

Tanju Çolak
Bir defa bu derbinin çok gollü geçeceğini düşünüyorum. Sami Yen’deki karşılaşmada seyircinin de büyük bir etkisi olacaktır. Galatasaray bunu hissedecektir. Futbola baktığımızda ise, ligde şimdiye dek oynanan maçları da gözönünde bulundurursak, evsahibinin çok rahat gol pozisyonuna girdiğini görüyoruz. Galatasaray bu yüzden çok rahat gol atıyor. Beşiktaş ise tam aksine, çok zor gol pozisyonu buluyor. Siyah-Beyazlılar’ın kadro yapısında da büyük sıkıntıları var. Galatasaray belki Ayhan’ın yokluğunu hissedecek fakat iki takımı da tartıya koyduğumuzda Galatasaray’ın ağır bastığı bir gerçek. Ben bu nedenle maçı Galatasaray’ın rahat kazanacağını düşünüyorum. Derbilerin favorisi olmaz ama Beşiktaş için de en iyi sonuç bir beraberlik olur...

Can Çobanoğlu
‘Derbilerin sağı solu belli olmaz’ derler, ama bu derbinin belli. Sol önde sorun yaşayan Beşiktaş’ın, Galatasaray’ın sağ tarafından kanat bindirmesi yiyeceği kesin. Sağ önü ise, Hakan’ın düz oyununu zorlayacak gibi. Tabata faktörüne dikkat etmeli Cim Bom. Fiyatı yüksek denilen Brezilyalı’nın adam eksiltme ve uzaktan şut deneme özellikleri Kartal’ın artısı olur. Çok gol atanla, az gol yiyen iki takım, yine aynı karakterde sahne alacaklar. Beşiktaş kontrolü, Galatasaray boğarak çabuk golü düşünecek. Sarp-Topal ikilisi, Ernst-Fink ikilisine üstünlük sağlamaya çalışırken, diğer oyuncuların sonuca sürpriz etkileri olacak mutlaka. Bu açıdan Galatasaray daha fazla hücumcusuyla şanslı görünüyor. Dağılmadan ve disiplinli oynarlarsa oyundan kopmayan Kartal’a karşı ev sahibi avantajını kullanabilirler. Beşiktaş ise ıslıklanan dönemin dönüşünü bu maçta yapabilir.

Cem Dizdar
Biri iyi hücum eden, diğeri iyi müdafaa yapan takımlar. Haliyle, enteresan bir maç. Kayseri maçı da gösterdi ki, Galatasaray, maçın başlarında gol bulamaması durumunda oyunda sıkışıyor. Bosna maçında Arda’nın rakip tarafından etkisiz hale getirilmesi örneğinin Beşiktaş için kafa açıcı olacağını düşünüyorum. Yine de Galatasaray’ın yedek kulübesi avantajını unutmamak gerekiyor. Beşiktaş ise ‘oyunu kontrol etme’ açısından önde görünüyor. Müdafaa ile orta saha arasındaki denge, Beşiktaş’ın avantajı. Oyunu burada kontrol edip arkaya kaçırılacak toplarla sonuca gideceğini düşündüğüm Beşiktaş için bu maça ‘dönüşüm maçı’ diyebiliriz. Bu maçın ardından artık yepyeni bir Beşiktaş izleyeceğiz diye düşünüyorum.

Basri Baykoç
Olası yağıştan dolayı zemin yıpranacak olursa, saha koşulları Beşiktaş için avantaj olur. Milli takımdan yorgun dönenler açısından da Beşiktaş kadrosu daha zinde konumda... Ancak bu faktörler yetmez. Ali Sami Yen’de Siyah-Beyazlılar’ın istediği sonucu alabilmesi, Denizli’nin elinde ve onun başlatacağı 11’e bağlı... Sabri-Keita kanadını, en ideal karşılama biçimi arkada Üzülmez, önde İsmail Köybaşı işbirliğiyle olur. 4-4-1-1 dizilişi de, Kartal için akla en yatkın oyun şablonu olabilir. Sağda Holosko, tek forvet Nobre ve onun arkasında serbest oynayacak Tabata, Beşiktaş’a savunma ve hücumda dengeli bir kollektif oyun kimliği sağlayabilir. İlk 11 için en sakıncalı isimler ise, Nihat-Tello ve Yusuf’tur.

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]